ZOMER 2013

Obama stelt huwelijk open voor paren van gelijke geslacht, de wereld viert feest én blijft waakzaam. It definitely gets better.

Selectie L’HOMO-posts geschreven in voorjaar en zomer 2013 voor LINDA.
Zie de links naar de website in het artikel
Tekst: Gideon Querido van Frank

 

the men of grindr

Grindr staat nu niet bepaald bekend om zijn artisticiteit. Maar de Engelse kunstenaar Ted Sterchi maakte water-aquarellen van profielfoto’s en gooit hoge ogen.

Daten, het maken van nieuwe vrienden, chatten, maar eigenlijk ben je op Grindr gewoon op zoek naar één ding: seks. De foto’s liegen er niet om: what you see is what you get en daar is helemaal niets mis mee, wel zo handig.

Droog
Maar kunstenaar Ted Sterchi zag een hoger – lees kunstzinniger – doel in al die pics van guitige blikken en strak gespierde torso’s onder hipsterbrillen. Hij verzamelde Grindr-profielfoto’s die hem om wat voor reden dan ook aanspraken en maakte er water-aquarellen van.

Op zijn site zijn de geschilderde foto’s niet alleen te bewonderen, je kan ook je eigen Grindr-foto uploaden. Als je smoelwerk Sterchi bevalt, zal hij je vereeuwigen als aquarel.

Boy next door

Het moet gezegd worden: Sterchi’s werken zijn wonderschoon. En nog meer dan de normale pics, maken de werken je nieuwsgierig naar de identiteit van de modellen. Dat staat er dan weer niet op. Laat staan of hij bij je in de buurt woont.

Link: LINDA. magazine

 

hartverwarmend

Vader wijst homofobe red neck terecht en wordt genomineerd voor vader van het jaar.

Nog steeds wordt speelgoed voor kinderen gemarket op basis van sekse. Schattig voor meisjes en stoer voor jongens. Onderzoeken laten zien dat je hiermee niet alleen veel kinderen ernstig tekort doet maar – erger nog – hen een stereotype boodschap meegeeft wat het betekent om jongen of meisje te zijn. En dat er iets mis is met dat jongetje dat met poppen wil spelen. Foute boel, dus.

 

Sofia the First
Toen in de VS het jongetje Sam in een winkel aan zijn vader om de DVD van Disneys Sofia the First vroeg en een red neck de vader van Sam ongevraagd zijn mening gaf, ontspon zich het volgende gesprek:

 

 

Father of the Year
De vader van Sam schreef het gesprek uit als post op Facebook, die door de media werd opgepikt en uitgroeide tot een hype. Naar aanleiding van zijn actie is de goede man onlangs genomineerd voor Father of the Year.

Link: LINDA. magazine

 

Ik hou van je vanaf dat je geboren werd

Uit de kast komen bij je ouders is waarschijnlijk het engste wat er is.

De jonge Amerikaanse Nate is wel in een heel warm bad gevallen en hij hoefde er niet eens officieel voor uit de kast te komen.

Briefje
Zijn vader stuurde hem dit briefje:

‘Nate, ik hoorde je telefoongesprek met Mike, over het feit dat je van plan bent om uit de kast te komen. Het enige waar jij je zorgen om hoeft te maken, is om morgen sinaasappelsap en brood mee te nemen als je uit school komt. Ik weet al vanaf je zesde dat je homo bent. En ik hou van je vanaf dat je geboren werd. – papa. P.s. mama en ik vinden jou en Mike een leuk stel.’ 

 

Link: LINDA. magazine

 

nancy reagan vóór homohuwelijk

De dochter van de Reagans heeft in een interview verklaart dat haar moeder vandaag de dag pro-homohuwelijk is.

Dat is opzienbarend want de Reagans zijn nu niet bepaald de geschiedenis ingegaan als ruimdenkend of vooruitstrevend. Integendeel. Het presidentschap van Ronald Reagan was funest voor de aidscrisis en de homo-emancipatie in de jaren 80.

Klap in het gezicht
Al een paar weken geleden stond dochter Patti Davis in de aandacht door te verklaren dat haar vader – mocht hij nog in leven zijn – het homohuwelijk zou steunen. Zoiets is natuurlijk altijd koffiedik kijken, maar een dergelijke uitspraak is natuurlijk wel een (strategische) klap in het gezicht van menig Republikein. Wanneer de dochter van hun grote rolmodel zoiets verklaart, waar kunnen zij zich dan nog op beroepen?

Family values

Half-broertje Michael Reagan schreef onlangs in een stukje dat volgens hem Pa tégen het homo-huwelijk zou zijn. Patti reageerde hierop door te stellen dat vader en zoon altijd weinig contact hadden en dat pa Michael altijd een vervelende klier heeft gevonden.  Het is waarschijnlijk overbodig dat de twee elkaars bloed kunnen drinken. President Reagan ging tijdens zijn regeerperiode prat op family values.

Presidentsvrouw Nancy had het uiterlijk van een schriel vogeltje, maar het was algemeen bekend dat zíj degene was die de lakens uitdeelde.

Link: LINDA. magazine

 

 

casey legler: gender-flipping

Nieuwste trend van de catewalk.

Razendpopualir is ze. En dat is toch wat vreemd, want – hoewel beeldschoon – is ze niet bepaald een standaardmodel. Casey Legler is een vrouw die op de catwalk furore maakt als… man.

Kameleon

Legler heeft een vast contract bij Ford Models en wordt op handen gedragen, waaronder door Vogue. Haar werk op de catwalk wordt gezien als iets wat héél hot gaat worden in de modewereld: gender-flipping, het voortdurend veranderen van je identiteit. Dit is niet zozeer drag of travestie, maar eerder een kameleon-achtige performance, waarbij je sekse geen vaststaande basis meer vormt van wie je bent. De ene keer speel je man, de andere keer vrouw. Wat je onder je broek (of rok) hebt zitten, is onbelangrijk.

Droog
Nu hot in de modewereld, uiteindelijk – zo wordt door trendwatchers voorspeld – zal gender-flipping op allerlei terreinen gaan gelden: media, muziek, en misschien wel in het leven van alledag.

Link: LINDA. magazine

 

 

rare fransen

In Frankrijk is gisteren eindelijk de wet op openstelling huwelijk voor paren van het gelijke geslacht, het homohuwelijk, aangenomen. Homo’s mogen nu definitief trouwen en kinderen adopteren.

En wéér gingen gisteren duizenden Fransen de straat op om tegen het homohuwelijk te protesteren, terwijl de wet al was aangenomen. Wat bezielt die Fransen toch?

Guillotine
Wij hebben nooit goed begrepen waarom een weldenkend mens de straat op zou gaan om tegen het feestje van zijn naaste te protesteren. Maar goed, we hebben hier ook niet echt veel met dwangvoeding voor ganzen en de guillotine.

Jezus

De demonstratie (met de onzinnige naam: Manif pour Tous, Demonstratie voor Iedereen) trok door de hele stad en eindigde op de Place de la Bastille, een symbolisch zwaarbeladen plek en symbool voor alles waar de Franse republiek voor staat. Beetje dom is dat natuurlijk wel, wat het credo Vrijheid, gelijkheid, broederschap lijkt juist haaks te staan op het uitsluiten van bepaalde groepen burgers. ‘Ik sta hier als katholiek, in de naam van Jezus’, schreeuwde een overstuur oud besje. Jezus zelf werd niets gevraagd. Een vijftigplusser stamelde verongelijkt dat een fundamenteel onderdeel van de maatschappij wordt aangetast, wanneer mensen van hetzelfde geslacht mogen trouwen. Wel ‘fundamenteel onderdeel’ dat dan was, wist hij niet te melden.

Adoptie
Er waren veel voorspelbare spandoeken met uiting van ongenoegen over gay-adoptie. Kindertjes zou namelijk niets gevraagd worden. Kinderen in een gezin waar pappa zuipt en mamma een blauw oog slaat namelijk wél.

Het heeft gelukkig niets uitgehaald. De wet is aangenomen. Hoera.

Rare Fransen

Link: LINDA. magazine

 

boy scouts of america

De geilste mannen van Amerika blijven homofoob.

Ze dragen allemaal dezelfde kruippakjes waar hun benen zo mooi in uitkomen, gaan het liefst met the guys op weekendjes weg waar vrouwen niet welkom zijn, zingen elkaar romantisch liedjes toe rondom kampvuren en slapen gemoedelijk bij elkaar in de tent. Geen wonder dat verkenners al decennia dankbaar onderwerp zijn voor menig gay porno, maar wie denkt dat de beweging homovriendelijk is, vergist zich.

Madonna

Sterker nog, in de VS worden homoseksuelen die uit de kast zijn het lidmaatschap van de Boy Scouts of America geweigerd! Je leest het goed: als homo mag je geen lid worden. Een grove schande natuurlijk, die geleid heeft tot tal van protesten en rechtszaken.

Zo verscheen vorige maand Madonna tijdens de GLAAD Media Awards in scoutingpak en verklaarde dat het tijd werd dat de scouting zijn ‘stupid rules’ zou veranderen.

Texas

Onder enorme druk heeft Boy Scouts of America nu dan eindelijk een voorstel geformuleerd, waarin water bij de wijn wordt gedaan. Homoseksuele jongeren zouden lid mogen worden, maar… gays worden nog steeds geweerd in leidinggevende functies!

Lekker. Wat voor signaal wordt afgegeven wanneer leiders niet gay mogen zijn? En zullen jonge verkennertjes, die de moed hebben uit de kast te zijn, werkelijk geaccepteerd worden? Het voorstel moet wegens zijn ‘controversiële aard’ nog steeds goedgekeurd moet worden op een speciaal congres in Texas in mei.

De geilste mannen van Amerika blijven homofoob

Link: LINDA. magazine

 

gay for pay

Volg de dagelijkse belevenissen van wanhopige heterojongens die alles doen om aan geld te komen.

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Een big brother voor nichten. Om eigenlijk nóg beter: een big brother-huis vol wanhopige (zelfbenoemde) heteromannen, die om in het huis te blijven en dus heel veel geld te verdienen met elkaar aan de haal moeten.

Getuite lippen
De show, die dit jaar op de Amerikaanse televisie te zien zal zijn, timmert nu hard aan de weg. Op Facebook word je dagelijks op de hoogte gehouden door middel van grappig bedoelde foto’s en natuurlijk hitsige pics van torso’s en getuite lippen van aankomende deelnemers. Ayden is in tonights update with Liam. Do you like Ayden?

Uit de kleren

Maar de grote vraag is natuurlijk níet – zoals overal met schreeuwerige koeienletters staat – of de knapen wel of niet gay zijn. Dat interesseert namelijk niemand geen ene biet zolang de jochies maar uit de kleren gaan. En dat zal ongetwijfeld gebeuren.

Grote vraag is waarom de mannen allemaal bloedarmoede hebben. Zouden ze écht uit kolenmijnen geplukt zijn?

Trailer

De show zoekt nog steeds deelnemers.

Link: LINDA. magazine

 

boylesque

Vanaf afgelopen weekend in New York: de tweede editie van het Boylesque Festival.

Burlesque: vrouwen die nu niet bepaald het schoonheidsideaal belichamen gaan met een ludieke knipoog uit de kleren, vaak campy verwijzend naar een periode waarin de wereld compleet anders was. In de Verenigde Staten heeft Burlesque vaak een feministische boodschap: élke vrouw is op haar eigen manier mooi en mag dat vol trots laten zien. De optredens hebben zodoende meer met kunst en vervreemding te maken dan ordinair strippen.

Nostalgisch–geil

Hoewel de geile oude opa’s in menige Burlesque-bar dát geen moer interesseert. Zij verlekkeren zich gewoon aan lichamen die hen herinneren aan hoe in hun jeugd een lekker wijf eruit zag.

Allemaal leuk een aardig, maar what about the boys?

Nazi gogo-boys

Dat vroegen een aantal queer artiesten zich een paar jaar geleden af en ontwikkelden een subgenre: boylesque. Aantrekkelijke én afstotelijke freaks verkleed als haremjongens, matrozen, vrachtwagenchauffeurs, zeemeerminnen-met-erecties, Oscar Wilde-dandys en blonde nazi-gogoboys strippen en brengen niet alleen je kruis, maar ook je hoofd op hol.

Voortdurend vraagt de toeschouwer zich af waar de grens ligt tussen geil en griezelig, normaal en abnormaal, maatschappij-kritiek en porno.

Brooklyn

In die paar jaar groeide Boylesque uit tot een ware hype in de underground wereld van New York, Berlijn en Londen. Afgelopen weekend vond in Brooklyn de tweede editie van het Boylesque Festival plaats. Klik hier voor de artiesten en hier voor een waanzinnige sfeer-impressie.

Het festival vindt elk jaar plaats in Brooklyn, Berlijn zal spoedig volgen. Hopelijk Amsterdam ook.

Link: LINDA. magazine

 

 

mei is nationale masturbatie maand

Je leest het goed.

Het klinkt als een flauwe grap, maar het is echt waar. De maand mei is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot Nationale Masturbatie Maand. Ook wel Wank Week genoemd. Want, zo vinden de organisatoren, ‘er zijn nog steeds veel vooroordelen tegen zelfbevrediging.’ Het stigma en de schaamte moeten opgeheven worden door middel van ‘een maatschappelijke dialoog.’

Tijd voor actie dus!

Lila

Dus verschijnen er opgewonden brieven in kranten die pleiten voor meer voorlichting over masturbatie op scholen (‘masturberen kan je leren’ – leuk voor op de basisschool in plaats van gym en handarbeid) en is er her en der een goedbedoeld affirmative televisie-itempje over het solitaire genot te bekijken. De campagne dienst natuurlijk een hoger ideologisch doel: seksuele vrijheid. Eng-vrolijke mannen en vrouwen – veelal gehuld in pluche kleren in lila kleuren – verklaren in de camera dat sinds ze elke dag masturberen er een omslag in hun leven heeft plaatsgevonden: baan, relatie, carrière en zelfs de band met de hond hebben er allemaal baat bij.

Leuk, maar wel wat beetje braaf allemaal. Is dat alles?

Rukken voor het goede doel

Nee. Want wie denkt dat polishing the family jewels alleen maar lekker is, heeft het mis. Er valt ook grof geld aan te verdienen. In het kader van Nationale Masturbatie Maand vond afgelopen woensdag in Philidelphia de eerste Masturbate-a-Thon plaats: een marathon-sessie voor iedereen die, jawel, de hele feestelijke maand zal duren. Net zoals bij een gewone marathon kan je een deelnemer sponseren: hoe meer hij rukt, hoe meer hij binnenhaalt.

Hoewel het geld naar het goede doel gaat, worden deelnemers van deze solo-orgie aangeraden hooguit een paar uur per dag hun beste beentje voor te zetten. Deelnemers met hartkloppingen en uitvalverschijnselen als gevolg van het harde werk zou slechte PR voor de organisatie zijn.

Wereldrecord

Aan het eind van de maand zullen prijzen uitgereikt worden in verschillende categorieën, waaronder langste treksessie. Het  wereldrecord daarvoor staat op naam van Sonny Nash, meer dan 10 uur.

Mei is Nationale Masturbatie Maand

Link: LINDA. magazine 

 

gregg homme brengt onderbroeken aan de man

Gregg Homme maakt ons gek met underwear commercial.

Al sinds einds jaren 80 brengt het Canadese merk met broeierige campagnes zijn onderbroeken aan de man.

Nieuwste uiting is de commercial One Night Stand, uitgevoerd in twee delen.

Deel 1: In een strak vormgegeven villa krijgt een adonis – slechts gekleed in een target brief #110303 (hier te bestellen)- een mysterieus telefoontje. Wie komt er langs? Dat weten we niet, maar het aankomend bezoek is in ieder geval reden tot het nemen van een hete douche. To be continued.

Deel 2: Onze woeste held is inmiddels uitgedoucht en kiest hij zijn spannendste onderbroek. De bel gaat.

En ook dit filmpje willen we je niet onthouden.

Link: LINDA. magazine 

 

cher zingt duet met moeders

Cher zingt samen met moeder een duet in de talkshow van Ellen Degeneres. Hit or miss?

Tja, Cher.

Enorme staat van dienst, in het verleden fenomenaal, altijd veel voor homo’s gedaan, maar het is altijd meer van hetzelfde. Over 40 jaar staat ze waarschijnlijk nóg in een maillot op een schip vol geile matrozen te zingen. Met hetzelfde semi-stoere hese stemgeluid en dezelfde getuite lippen. Bewonderingswaardig, absoluut. Maar we worden er soms gewoon wat moe van. Omdat zij dat zelf nooit wordt. Mogen we dat zeggen?

Déja déja vu

Goed. Cher heeft wat nieuws. In een speciale aflevering van Ellen zingt zij samen met haar moeder een duet. Dit heeft ze nooit eerder gedaan en het optreden is een ware primeur. Maar omdat Cher altijd zo’n beetje hetzelfde doet, bekruipt je ook bij dit optreden het gevoel dat je dit al láng hebt gezien en gehoord (het suffe Avro Service Salon-achtige decor en het jaren 80-kapsel van moeder versterken dit griezelige déja vu-gevoel).

We zullen doorgaan

Haar moeder is de 86-countryzangeres Georgia Holt, die verklaarde nóóit te zullen stoppen met haar werk. Cher heeft het dus niet van een vreemde en wij zitten tot lengte van dagen aan haar vast.

Link: LINDA. magazine 

 

toneelstuk bent

Het veelgeprezen toneelstuk van Martin Sherman wordt dit jaar opgevoerd op 4 mei. Opdat we niet vergeten.

In 1979 schreef Martin Scherman Bent, een aangrijpend toneelstuk over twee homoseksuelen in concentratiekamp Dachau.

Hel

Regisseur Gerardjan Rijnders vertelt het indringende verhaal van de homoseksuele Max (Kevin Hassing) die door de nazi’s op transport wordt gezet naar Dachau. Daar ontkent hij zijn homoseksualiteit om zodoende de laagste status onder de gevangenen te ontlopen. Koste wat het kost wil hij overleven. Maar alles verandert wanneer hij medegevangene Horst (Michiel Bakker) ontmoet. Middenin de hel van het kamp ontwikkelt zich – in het grootste geheim en zonder dat ze elkaar ook maar kunnen aankijken – een grote liefde tussen de twee mannen.

Mick Jagger

In de tijd dat Bent werd geschreven, was er weinig onderzoek verricht, of zelfs enige aandacht, naar de vervolging van homoseksuelen door de nazi’s. Het stuk heeft de afgelopen dertig jaar sterk bijdragen aan de publieke bewustwording van de meedogenloze vervolging van homoseksuelen in het Derde Rijk. Bent werd in 1997 verfilmd met o.a. Ian McKellen, Jude Law en Mick Jagger als drag queen.

Bent wordt op zaterdag 4 mei om 21.00 uur – na Dodenherdenking – opgevoerd in Theater aan het Spui, Den Haag. Reserveren kan hier.

Toneelstuk Bent

Link: LINDA. magazine 

 

paul en zijn vrienden

Schitterende expositie in New York voert ons terug naar de gay fifties.

Lang geleden, in de jaren 50, ver voordat hij wereldberoemd zou worden, had de Amerikaanse kunstenaar Paul Thek een fantastische groep vrienden. Paul Thek, Joseph Raffael, Paul Harvey en Peter Hujar schilderen en fotografeerden elkaar, droegen gedichten aan elkaar op, organiseerden feestjes, gingen skinny dippen in de zee en bedreven de liefde – ook met elkaar.

Poëzie

In het Leslie + Lohman Museum in New York is tot begin juli Paul Thek and his circle in the 1950s te zien, een schitterende expositie gewijd aan Paul en zijn vrienden. Foto’s, schilderijen en filmfragmenten barstensvols poëzie en subtiele erotiek geven een mooi beeld van de kunstzinnige vriendengroep en de tijd waarin zij jong waren. Jaren van prille onschuld en experiment.

Bewondering

Hun belevenissen lijken niet heel anders dan wat we vandaag zoal meemaken, maar in de VS van de jaren 50 was het oppassen geblazen. Homo’s en vrijdenkers waren vogelvrij verklaard. Maar Paul en zijn vrienden trokken zich hier niets van aan, waren uit de kast en leefden er vrolijk en onbeschaamd op los. Ze zouden de wereld eens laten zien wie zij waren in de wetenschap dat de geschiedenis hen gelijk zou geven.

Doordat de kunstwerken in de context van de onderdrukkende jaren 50 worden geplaatst, bekruipt je als bezoeker van de expositie niet alleen een gevoel van beklemming, maar ook van trots en bewondering voor de dappere levenslucht van de jongemannen.

Paul en zijn vrienden

Link: LINDA. magazine 

 

hunx and his punx

Wij zijn een beetje verliefd op Seth Bogart van Hunx and His Punx.

In Nederland nog vrij onbekend, in de VS begint de band Hunx and His Punx huge te worden.

Porno-punkers

De band wordt in de media bewierookt en omschreven als gay punk camp teenage rock ’n roll en hoewel dit een hele mond vol is, dekt het behoorlijk de duizelingwekkende lading. De muziek heeft wat weg van de rock ’n roll die in Amerika tijdens high school proms wordt gespeeld. Beetje braaf, beetje jaren vijftig, beetje hetero. Echter, in de clips van Hunx and His Punx wordt met deze burgerlijkheid korte metten gemaakt: verliefde paartjes gaan elkaar te lijf en met elke vorm van romantiek wordt genadeloos de draak gestoken. Freaks en porno-punkers in felle kleuren grijpen de macht. Te midden van deze hysterische chaos springt lead zanger Seth Bogart op het podium. Maar verwacht ook weer geen doodenge Sex Pistols: het is anarchy meets nostalgy. Dit is een liefdevolle parodie. Gay, dus gezellig.

Kijk hier en hier

Fuck load of fun

Seth heeft iets weg van een jonge hyperseksuele Mick Jagger, maar dan de gay punk versie hiervan. Zoals een blogger schreef:  Seth embodies what punk is all about — expressing yourself honestly while also having a fuck load of fun. Met zijn getuite lippen en fantastische glam kostuums is Bogart zowel campy als hondsbrutaal.

Haidresser Blues

De jaren vijftig zijn hot, óók in de  Amerikaanse underground-muziekscene. Hunx and His Punx wordt er door hetero’s en homo’s op handen gedragen, juist omdat zij deze periode naar hun eigen – ietwat perverse – hand weten te zetten. De eerste drie albums dragen veelzeggende namen als Gay Singles, Too Young To Be In Love en Hairdresser Blues. Het langverwachte vierde album komt dit jaar uit.

Hunx and His Punx

Link: LINDA. magazine 

 

theo chen

Een moedige 12-jarige jongen heeft op YouTube een video geplaatst waarin hij zijn homofobe klasgenoten de mond snoert.

Theo Chen is 12 jaar oud, woont in Singapore en wordt dagelijks uitgescholden voor homo. Op een gegeven moment besloot Theo dat de maat vol was en plaatste hij op YouTube een video waarin hij zijn klasgenoten confronteert met hun domheid.

Zijn pleidooi tegen homofobie is meesterlijk, omdat Theo heel rustig en bedachtzaam ingaat op de onzinnige roddels.

Is hij homo?

“The honest thing is that I don´t really know. Do you guys even know how old I am? I’m twelve years old. And you’re calling me gay? You shouldn’t judge people on their sexuality. You should judge people on their personality.”

Is het erg homo te zijn?

“Right now, I like girls. I don’t think I’m gay at the current moment. Not that there’s anything wrong with being gay. I don’t think mankind should judge people on their sexuality… So can you please stop? Just accept me for who I am.”

De video is inmiddels een online hit en is meer dan razendsnel het internet over en is inmiddels al een zevenduizend keer bekeken.

Kleine Theo Chen uit Singapore is een held.

Link: LINDA. magazine 

 

50 shades of gay

De gay versie van het beroemde boek! Maar zal het net zo’n succes worden? Er is in ieder geval al weer een controverse rondom de film.

50 Shades of Gay van schrijver en acteur Jeffery Self (Desperate Housewives, 90210) is een gay versie van de beroemde bestseller van E. L. James. De jonge blogger Alex interviewt de filmster Taylor en al bij hun eerste ontmoeting barst de chemie los. De bloedmooie en machtige Hollywoord hunk introduceert de naïeve Alex in de duistere wereld van bondage en SM, waarin Alex steeds meer de rol van onderdanige seksslaaf gaat spelen. Maar de arme Alex is oprecht verliefd op zijn meester. Zal het hem lukken een relatie met Taylor op te bouwen, gebaseerd op liefde en wederzijds respect?

Het boek is hier te koop.

Matt Bomer
Universal Pictures is momenteel druk met de voorbereidingen van de verfilming van 50 Shades of Grey (onlangs nog won de filmstudio een rechtszaak tegen een onafhankelijke filmmaker die een porno-parodie op het boek had gemaakt). Hottie Matt Bomer (White Collar, Cuck) werd voorgedragen voor de rol van verleider Christian Grey.

De beroemde auteur Bret Easton Ellis, die het maar niets vind dat een openlijke homoseksuele acteur voor deze rol gecast zou worden, twitterde het volgende:

Okay I’ll say it. Matt Bomer isn’t right for Christian Grey because he is openly gay. He’s great for other roles but this is too big a game.

I am NOT discriminating Matt Bomer because of his sexuality. Fifty Shades of Grey demands an actor that is genuinely into women. Get it?!?

I think Matt Bomer is incredibly handsome and a good actor but I think he comes off totally gay in White Collar. And that is why no to CG…

Beledigend

Okay, eens kijken of we Ellis’ logica begrijpen. Dus een homo mag geen hetero spelen (mag een hetero ook geen homo spelen of maakt dat niets uit?). Klinkt ons als apartheid in de oren.

Fifty Shades of Grey heeft volgens Ellis een acteur nodig die ‘écht op vrouwen valt.’ Maar wat zegt Ellis dan van gay artiesten als Ricky Martin die nog steeds meisjesharten op hol brengt?

En weet Ellis dat wat je op het witte doek ziet niet écht is. Zoiets heet namelijk acteren, doen alsof. Als we Ellis’ logica volgen dan moeten we ook gaan afvragen of het niet beter was geweest wanneer Hannibal the Canibal door een échte psychopaat was gespeeld in plaats van een gewoon mens als Anthony Hopkins (die er een Oscar voor beste acteur voor won)?

En heeft Ellis überhaupt weleens bedacht hoe beledigend zijn opmerkingen voor homoseksuele acteurs zijn?

Goed, weldenkend Amerika stond op z’n kop, er was weer eens een rel en iedereen kijkt uit naar de film. Zou Matt Bomer uit de kleren gaan?

Fifty Shades of Gay

Link: LINDA. magazine 

 

wij houden van liza

Niemand minder dan Liza Minnelli poseerde onlangs voor de NOH8 Campaign

In Sex and The City 2 zegt Samantha dat Broadway-legende Liza Minnelli verschijnt wanneer er maar genoeg nichten in een ruimte zitten. Dat is nu eenmaal een natuurwet. Dat zou best eens kunnen, want Liza is gayer dan menig nicht. Haar vader was er een, net zoals haar meeste ex-echtgenoten, moeder Judy Garland is zo’n beetje het grootste homo-icoon aller tijden en alle films waarin Liza schittert, zijn stuk voor stuk gay klassiekers.

I love you

Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat ook Liza recentelijk heeft geposeerd voor de NOH8 Campaign, een Amerikaanse campagne voor openstelling van het huwelijk voor paren van het gelijke geslacht.

In Liza eigen woorden: “Here’s what I believe… No shame. No Blame. No guilt. Be happy, and be who you are. I love you.”

Ahhh! We houden ook van jou, Liza!

Wij houden van Liza

Link: LINDA. magazine 

 

cheesecake boys

Hunks zetten de wereld op z’n kop in erotische pin-up afbeeldingen.

De Amerikaanse kunstenaar Paul Richmond zet stereotype beelden van vrouwelijkheid (en mannelijkheid) op hun kop, door hunks af te beelden in jaren 50 pin-up poses. Houdingen die normal gezien door vrouwen werden ingenomen.

Blogger Perez Hilton, photograaf Mike Ruiz and komiek Alec Mapa zijn maar een aantal gay beroemdheden die Richmond op zijn canvas heeft vereeuwigd. De collectie schilderingen met de veelzeggende naam Cheesecake Boys is zowel geil als vervreemdend. Een man – en niet een vrouw – als pin-up dient voor Richmond een hoger doel. In zijn eigen woorden: it’s an equal opportunity approach to pin-up culture.

Dom blondje

Daar zit best wat in. Onderzoek wijst uit dat mannen en vrouwen heel verschillend van elkaar worden afgebeeld. Normaal gesproken slikt een mens dat voor zoete koek, zoiets valt pas op wanneer die beelden eens lekker worden omgekeerd en een stoere man de rol van een dom blondje of seks toy vervult.

Coppertone Baby

Elk Cheesecake-portret is een verwijzing naar een beroemde afbeelding en het is verbazingwekkend te constateren hoe je reactie op een beeld afhankelijk van de sekse die wordt afgebeeld. Cheesecake-portret Beach Bum refereert naar het beroemde Coppertone Baby (hondje trekt broekje van schattig klein meisje naar benden). Beach Bum vinden we vooral heel gay en ondeugend, terwijl Coppertone Baby vooral heel schattig en onschuldig wordt bevonden. Toch zijn de poses precies hetzelfde!

Maar ook zonder deze verantwoorde mijmeringen zijn de Cheesecake Boys een lust voor het oog. Bekijk ze hier.

Link: LINDA. magazine 

 

mickey mag niet

Duizenden hysterische moeders boos op Disney World.

Hoewel niet zo bekend hier in Europa is het Amerikaanse Gay Days het meest populaire en meest bezochte gay evenement ter wereld. In het eerste weekend van juni bezoeken vrolijke homo’s en drag queens massaal Disney World voor een dag vol lol, ontspanning en natuurlijk de nodige glamour.

Prince Charming

Honderden krijsende drag queens in het sprookjeskasteel van Doornroosje is toch nét even anders dan wanneer het gevuld is met slechts één koningin en héél veel krijsende kinderen. Prince Charming krijgt concurrentie van duizend andere hunks, die er waarschijnlijk stukken beter uitzien dan de brave Disney-held. En hoe fijn is het voor kinderen, wiens ouders van hetzelfde geslacht zijn, om eens níet een de minderheid te zijn?

Gay Days staat bekend als een fantastisch feest voor jong en oud en beleeft niet voor niets dit jaar alweer zijn 23ste editie.

Hysterische lastercampagnes

Maar natuurlijk zijn er altijd mensen die anderen hun plezier niet gunnen. One Milion Moms bijvoorbeeld. Dit is een afdeling van de aartsconservatieve American Family Organisation en heeft als doel élke bedrijf wat homovriendelijk is te bestoken met boze brieven en te bedreigen met vervelende lastercampagnes. De fundamentalistische dames waren vorig jaar in het nieuws vanwege hun plan warenhuisketen JC Penney te boycotten. De woordvoerder van deze populaire warenhuisketen is namelijk de lesbische Ellen DeGeneres.

Adoptie

En nu is Disney World aan de beurt. De moeders worden heel zenuwachtig van het idee dat duizenden nichten te midden van hún Donald Duck en hún Little Mermaid plezier maken. De brutaliteit. Wat moeten hun arme kinderen daar wel niet van denken – dat Kwik, Kwak en Kwek soms tolerante en lieve wezentjes zijn?

Of de moeders erin slagen het feest te verknallen is nog maar de vraag. President van Walt Disney World is George Kalogridis en die is zo gay als Daffy Duck.

Link: LINDA. magazine 

 

gratis concert mika

Wij houden van Mika en Mika houdt van ons.

Popster Mika heeft de smaak te pakken. Vorig jaar kwam hij eindelijk uit de kast (“If you ask me am I gay, I say yeah. Are these songs about my relationship with a man? I say yeah!”) en zijn nummer Popular Song werd het strijdlied van een belangrijke campagne tegen pesten.

De Libanees-Britse zanger blíjft zijn stem geven voor de strijd voor gelijke rechten voor homo’s. Letterlijk.

Bastille

Naar aanleiding van het recentelijk openstellen van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht wordt op 21 mei op Place de la Bastille in Parijs een grootscheeps openlucht concert gehouden. Het evenement is toegankelijk – lees gratis – voor iedereen en o.a. Mika zal er een spetterend optreden verzorgen.

Hysterisch

Place de la Bastille staat niet alleen symbool voor de Franse vrijheid, het is wrang genoeg ook de plek waar zich een kleine maand geleden Manif pour Tous afspeelde – een hysterische demonstratie tégen het homohuwelijk. Door het concert op het beroemde plein te organiseren, vieren Mika en zijn kornuiten niet alleen vrijheid, gelijkheid en broederschap voor iedereen, ze maken ook een dikke vinger naar alle malloten van vorige maand.

De naam van het concert? Hoe kan het ook anders: Concert pour Tous!

Gratis concert Mika

Link: LINDA. magazine 

 

adieu françois…

Breaking news: François Sagat stopt met porno.

De kogel is door de kerk. François Sagat, gevierd gay pornoster, stopt ermee. Een grote klap voor zijn schare fans wereldwijd. En dat zijn er nogal wat. Sagat was namelijk niet zomaar een pornoster.

Scalp Tattoo

De groot geschapen Fransman (en echtgenoot van de legendarische power-bottom Francesco D’Macho) is niet alleen bekend om zijn goedgespierde lichaam, maar ook – nogal uitzonderlijk in de wereld van de adult industry – om zijn kop. Zijn beroemde scalp tattoo beslaat namelijk het volledige gedeelte van de schedel waar normaal gesproken het haar groeit. Sinds Sagat furore maakt als gevierd pornoster is de opmerkelijke schedeltatoeage erg populair in de Amerikaanse SM- en bondagewereld, waar het symbool werd voor zowel dominante als totale onderwerping.

Marilyn Monroe

Het fenomeen Sagat gaf overigens wel vaker aanleiding tot een nieuwe fetisj of een op hem geïnspireerde productenlijn. Een tijd geleden kwamen Saget-dildo’s op de markt, die volledig (op de ader af) gemodelleerd waren naar het beroemde apparaat van Saget. Beroemde pornoregisseurs waren fan van de geile Fransman: Chi Chi LaRue vergeleek hem met pop diva Madonna en niemand minder dan Bruce LaBruce noemde hem de Marilyn Monroe van gay porno (“Marilyn had her breasts, François has the ass”).

Twee jaar geleden maakten Pascal Roche and Jérôme M. De Oliveira een documentaire over François Sagat (Saget – Uncensored, Uncut), die hoge ogen gooide op menig verantwoord filmfestival.

Man van daden

But all good things must come to an end. In Disney World pál voor Sleeping Beauty’s Castle (LINK: mijn andere stukje over Gays Days in Disney World) nam de geliefde pornoster afscheid van zijn trouwe fans. Sagat is een man van daden – dat bewijzen zijn films – en van weinig woorden. In het filmpje dat hij op YouTube plaatste, kijkt de superster nog eenmaal guitig in de camera en spreekt vervolgens de nu al historische woorden:

 “Hello, I’m François Sagat and from this day forward I’ve retired from porn.”

Bekijk ‘m hier.

Link: LINDA. magazine

 

rock on, louis virtel

‘Since 1990 Mariah Carey has been every colour of Frappuccino.’

Amerikaanse komiek en journalist Louis Virtel is the coolest gay kid on the block in de VS van dit moment. Terecht, want Weeklings – zijn wekelijkse video-columns voor de populaire gay website The Backlot – zijn hilarisch door de mix van rake observaties, droge humor en hysterische camp. Rupert Everett meets The Nanny, dat werk.

In zijn nieuwste Weekling speelt Virtel, ter ere van Moederdag, verschillende prototype moeders die op de coming-out van hun zoon reageren. Niet bepaald doorsnee reacties, maar wél heerlijk herkenbaar. We zien de moeders al voor ons: zongebruinde diva’s in Florida, Hollywood wives en natuurlijk Joodse moeders in New York die het beste met hun kind voor hebben.

Queen of Pop

Virtel heeft een haat-liefde relatie met Madonna en heeft zo het een en ander over de Queen of Pop te zeggen. Het zal eens niet.

Link: LINDA. magazine

 

girls for gays

Cast nieuwe tv-serie over leven van drie gay dertigers in San Francisco eindelijk bekend gemaakt.

Al eerder berichtten we je dat er een gay-versie van Sex and the City in de maak is. Het leven van drie gay dertigers in San Francisco staat centraal in deze smeuïge dramedy, een mix tussen een comedy en dramaserie.

Glee

Tot dusver deed betaalkanaal HBO mysterieus over het project, maar er is nieuws: de cast is zojuist onthuld. En we zijn zéér content over de invulling.

Michael Lannan (producent van James Franco’s hitsige must-see Interior. Leather Bar www.interiorleatherbar.com) is druk bezig met de eerste pilot-aflevering, hunky Jonathan Groff (Jesse St. James in Glee) gaat een van de hoofdrollen vertolken. Groff (in het echte leven het vriendje van Zachary ‘Captain Spock’ Quinto) speelt een succesvolle dertiger, wiens carrière prima verloopt, in tegenstelling tot zijn liefdesleven. Hoe kan het ook anders. De andere mannelijke hoofdrollen zijn weggelegd voor Frankie J. Alvarez en hunk Murray Bartlett.

Seks

Volgens HBO gaat de reeks over een nieuwe generatie succesvolle nichten die zich onderdompelt in het bruisende leven van San Francisco, maar soms maar moeilijk om kan gaan met de vele opties die het leven biedt…

De serie zal qua naakt en seks explicieter zijn dan zijn vrouwelijke voorganger. Die was – voor Amerikaanse begrippen dan – al behoorlijk, dus wij zijn benieuwd.

Gooische nichten?
De Nederlandse successerie Divorce werd zo’n beetje gezien als de mannelijke (hetero-) opvolger van Gooische Vrouwen. Is het misschien nu hoogte tijd voor een nichtenversie van de avonturen van Claire, Roelien, Anouk en Cheryl?

Link: LINDA. magazine

 

behind the candelabra update

De langverwachte film ging afgelopen weekend eindelijk in première op de Amerikaanse televisie.

Berichtten we je eerder al over Behind the Candelabra, de langverwachte HBO-biopic over entertainer Liberace en zijn minnaar Scott Thorson was dit weekend eindelijk te zien op de Amerikaanse televisie. Ook ging de film afgelopen week in wereldpremière op het filmfestival van Cannes.

IJzersterk

Vanzelfsprekend gaven veteraan Michael Douglas en Matt Damon (die respectievelijk Liberace en zijn twintig jaar jongere geliefde spelen) acte de presence op het festival aan de Franse kust, waar momenteel heel Hollywoord vertoeft.

Michael Douglas verklaarde geëmotioneerd op de persconferentie dat de hoofdrol het mooiste cadeau is na zijn strijd tegen kanker (de acteur was sterk vermagerd als gevolg van zijn laatste chemokuur).

De cast ontving in Cannes een staande ovatie van maar liefst twintig minuten en de film wordt geprezen om de waanzinnige kostuums, regie en spel. NRC Handelsblad noemt Behind the Candelabra lyrisch een ijzersterk pleidooi voor het homohuwelijk.

Seksscènes

Ook de seksscènes tussen Michael Douglas en Matt Damon liegen er niet om.

In een interview vertelt Michael Douglas (wiens toen fraaie billen we nog kennen van Basic Instinct) over zijn seksscènes met Matt Damon: ‘Je moet even door de eerste zoen heen, maar daarna voel je je heel comfortabel in zo’n scene. Het probleem van seksscènes is dat iedereen er een mening over heeft. Anders dan bijvoorbeeld moord, heeft iedereen seks en is elke toeschouwer een expert. Dat zorgt voor veel druk. Matt en ik hebben de scenes niet geoefend, we hebben ons keurig aan het script gehouden. Het ging prima.’

In Nederland is Behind the Candelabra pas eind van het jaar te zien.

Link: LINDA. magazine

 

in tranen

Puber geeft een ontroerend pleidooi voor het homohuwelijk en wordt YouTube-hit.

Afgelopen week werd er in de Amerikaanse staat Nevada vergaderd of ook daar het huwelijk opengesteld moet worden voor partners van hetzelfde geslacht. Burgers hadden inspraak en zo kwam ook de achttienjarige Riley Roberts zijn zegje doen.

My loving parents

Riley nam het woord, maar al spoedig barstte hij – waarschijnlijk door zenuwen, ontroering en verdriet – in tranen uit. Toch bleef hij doorpraten en zijn boodschap komt daardoor enorm binnen:

“I was born in Nevada 18 years ago and guess who was there? My mom Pamela Roberts and Gretchen Miller, my loving parents. And who was there to watch me take my first steps? Pamela Roberts and Gretchen Miller.”

“They have been with me on my journey through life and they have supported me through everything. But they are denied the rights, the freedoms and the ability to be a full and equal citizen of the United States of America in this great state of Nevada.”

Kijk hier.

Opvallend veel kinderen van gay ouders pleiten in de VS voor de openstelling van het huwelijk. In 2011 verdedigde Zach Wahls het homohuwelijk in een krachtige toespraak, die online de hele wereld rondging.

En ook de dappere 12-jarige Matthew Lannon hield een fantastische toespraak (“My parents, and all the other gay and lesbian people here, just want to be happy.“).

De toespraak van Riley Roberts is inmiddels een YouTube-hit en de staat Nevada gaat onderzoeken hoe en op welke termijn het homohuwelijk ingevoerd kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Link: LINDA. magazine

 

eng boekje

In het kinderboekje God Made Dad & Mom worden kinderen aangemoedigd te bidden voor de vernietiging van gay families. Gelukkig kan het ook anders.

Ja hoor, het zal weer eens niet. Stelt de ene Amerikaanse staat na de andere het huwelijk open voor paren van hetzelfde geslacht en denk je net dat het een beetje de goede kant uitgaat met de wereld, krijg je dit.

Een ogenschijnlijk lief en onschuldig kinderboekje verschijnt op de markt, mooi cadeautje voor je neefje van acht. Maar wanneer je het boekje in handen hebt, blijkt het niets anders te zijn dan een fundamentalistisch project geschreven door een heel enge mevrouw.

My loving parents

In God Made Mom & Dad vertelt ene Amber Dee Parker (gesteund door de aartsconservatieve American Family Association) het verhaal van Michael die bidt dat zijn klasgenootje ‘de waarheid’ leert over hoe God de mensen heeft gemaakt. De kinderen bezoeken een dierentuin waar toch wel duidelijk wordt dat gezonde families bestaan uit een vader, een moeder en hun nageslacht. Alle variaties hierop, zo leren de kinderen, is onnatuurlijk en druist in tegen het plan van God.

Juist.

Joep!

Het kan gelukkig ook anders. Onlangs verscheen op de Nederlandse markt het vrolijke kinderboekje Joep! Theatermaker Mark Haayema vertelt hierin het verhaal van het schaap Joep, dat verliefd wordt op schaap Dirk. Wanneer hij dit uiteindelijk aan Dirk en de andere dieren vertelt, reageert iedereen enthousiast. Boodschap: vrijheid, blijheid en laten we allemaal gewoon heel veel van elkaar houden. Dat is nog eens een mooie kinderboodschap.

Amsterdam Gay Pride

Bij Joep! zit een cd waarop het verhaal als hoorspel te beluisteren is, met de stemmen van onder meer Paul Haenen, Albert Verlinde, Erwin Olaf, Carry Tefsen, Simone Kleinsma, Plien & Bianca.

Onlangs werd bekend dat aankomende Amsterdam Gay Pride Joep! met een eigen boot zal meevaren. Kijk, dáár worden wij blij van.

Volg Joep! op Twitter: Joepboek

 

 

 

 

 

 

 

 

Link: LINDA. magazine

 

cupcakes

Vers van het filmfestival van Cannes: Cupcakes!

Eytan Fox behoeft eigenlijk geen introductie. De Israëlische regisseur is bekend van fijne gay films als Yossi and Jagger, Walk on Water, The Bubble en Yossi. Lang werd uitgekeken naar zijn nieuwste project en het resultaat mag er zijn. Afgelopen week op het filmfestival van Cannes ging Cupcakes in wereldpremière en gooide daar hoge ogen.

Songfestival

In Cupcakes maken we kennis met een groep vrienden in Tel Aviv die – om een vriendin op te vrolijken – een liedje voor haar componeren. Een van hen (natuurlijk, de nicht) geeft het nummer als grap op als inzending van Israël voor het Songfestival. En dat heeft grote gevolgen.

Bekijk hier de trailer/ het liedje.

Tel Aviv

Cupcakes is minder dramatisch en zwaar dan Fox’ vorige films, je hebt na afloop van deze vrolijke feel good komedie vooral zin om het vliegtuig naar homoparadijs Tel Aviv te pakken. Dat is sowieso een goed idee, want van 2 tot 8 juni is daar Tel Aviv Gay Pride (de parade vindt plaats op 7 juni).

Film Isreal

Zin in meer Israëlische film? Van 6 tot 16 juni vindt Film Isreal – het Israelische filmfestival plaats in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie:

Wanneer Cupcakes uitkomt in de Nederlandse bioscopen is nog niet bekend, we hopen heel snel.

Link: LINDA. magazine

 

and the winner is…

Erotische gay thriller wint de Queer Palm op het filmfestival van Cannes.

De erotische gay thriller L’inconnu du Lac heeft afgelopen zaterdagavond de Queer Palm op het filmfestival van Cannes gewonnen.

Porno

L’inconnu du lac gaat over een moordenaar die voor heel wat opschudding zorgt op een gay nudistenstrand aka  cruiseplek. Regisseur Alain Guiraudie windt er geen doekjes om: de film is doorspekt met frontal nude en met acteurs die elkaar voor de camera pijpen en klaarkomen.

Maar verwacht geen porno, nee… het naakt dient een hoger doel: de gang van zaken op een cruiseplek realistisch in beeld brengen. Het gaat de mannen niet alleen om de seks, ze kunnen hier onder elkaar helemaal zichzelf zijn en zich kwetsbaar opstellen. Aldus de regisseur. Wij zullen de laatsten zijn die klagen: hoofdrolspelers Christophe Paou en Pierre de Ladonchamps zijn geen straf om naar te kijken.

Bekijk hier de trailer.

Film is politiek

De Queer Palm wordt sinds 2010 uitgereikt aan een film in één van de programma’s die volgens de jury een positieve bijdrage levert aan ‘de beeldvorming van homoseksuelen.’

Het was sowieso een goed jaar voor gay seks in film op het filmfestival van Cannes. Michael Douglas en Matt Damon deden hun vleselijke duit in zakje in Behind the Candelabra (LINK: mijn vorige stukje over deze film) en één van de meest besproken fragmenten van het festival was een lesbische seksscène van maar liefst een kwartier in lesbische stripverfilming La Vie d’Adele. Deze film won afgelopen zondag de Gouden Palm op het festival in Cannes. Ironisch genoeg op dezelfde dag waarop er weer eens een demonstratie tegen het homohuwelijk in Parijs plaatvond.

Toen posters van L’inconnu du Lac in Parijs en Versailles werden verwijderd, organiseerde een homovereniging een kiss in, die honderden zoenende mensen trok. De posters werden prompt teruggeplaatst. L’inconnu du Lac is inmiddels verkocht aan Nederland, waar het spoedig in de bioscoop te zien zal zijn.

Erotische gay thriller wint de Queer Palm

Link: LINDA. magazine

 

college boy wordt gekruisigd

Wonderboy Xavier Dolan maakt choquerende video tegen pesten. 

Hij was nog maar 20 jaar oud toen hij zijn filmdebuut met J’ai tué ma mere maakte. De film werd een populaire arthousehit en luidde zijn carrière veelbelovend in. Een jaar later maakte hij het campy Les Amours Imaginaires en een jaar daarna was hij de held op het filmfestival van Cannes met cultklassieker Laurence Anyways. De balscène uit deze film is nu al legendarisch.

Xaxier Dolan is 24 jaar oud en een begrip in de alternatieve filmwereld. In zijn films, die geroemd worden om hun overdonderende visuele stijl, speelt hij voortdurend met prikkelende thema’s als seksuele identiteit en natuurlijk, de liefde.

Het kruis

Maar het tij lijkt te keren. Voor de Franse popband Indochine maakte Dolan onlangs een videoclip over een jongen die op school gepest wordt en uiteindelijk aan het kruis sterft.

Heftig, maar Dolan wil hiermee een krachtig statement tegen pesten maken. Juist in het licht van de recente demonstraties tegen het homohuwelijk is zoiets enorm belangrijk, aldus de regisseur.

De media vonden het filmpje onnodig gewelddadig en in Frankrijk en Canada verscheen prompt een gecensureerde versie. Tot grote woede van Dolan:

“Is mijn video gewelddadiger dan de films die voortdurend op televisie verschijnen? De films waarin je voortdurend situaties ziet die rasistisch, gewelddadig en vrouwonvriendelijk zijn. Ik dacht het niet. Het is een grove schande dat mijn video gecensureerd wordt.”

Bekijk de clip hier en oordeel zelf.

Link: LINDA. magazine

 

we zijn beter

Dan Savage weet het zeker: homo’s zijn beter in seks.

Auteur en seks-columnist Dan Savage is in de VS een beroemdheid. Zijn columns en praatjes over seks beginnen vaak lacherig en luchtig, maar onthullen al snel een diepere waarheid over vooroordelen en vrijheid.

YouTube

Zijn filmpjes waarin de Seinfeld-achtige Savage vertelt hoe het allemaal in elkaar zit, zijn een hit op internet.

Over masturbatie

Over gay huisgenoten

Over monogamie

Het bed induiken

In een interview afgelopen donderdag verklaarde Savage: Gay people are better at sex, know more about sex and have more sex.

Waarom?

“Gay people are better at sex not because we’re magic, although we are that too…[but] because we’re forced to communicate.”

Want niets staat van te voren vast bij seks tussen partners van hetzelfde geslacht. Bij hetero’s is voorspel dat leidt tot penetratie toch wel de standaardverwachting. Bij homo’s is het allemaal minder vanzelfsprekend en moet er dus meer gecommuniceerd worden over elkaars voorkeuren en verwachtingen. Dat zorgt voor betere kwaliteit.

Buttfucking

Ook leuk: Savage vermeldt ook dat 30% van de homo’s nog nooit anale seks (volgens hem een van de belangrijkste oorzaken van homofobie) heeft gehad, terwijl 40% van de hetero’s dit weleens hebben gedaan. Conclusie:

“Gay people are a tiny percentage of the population,” he said. “If 40% of straight people have had or are having anal sex, that means the vast and overwhelming majority of the buttfucking that’s going on in America is heterosexual buttfucking.”

Bekijk hier het interview.

Homo’s doen het beter

Link: LINDA. magazine

 

we are legend

Zwart, arm… en fabulous in Amerika.

In 1990 verscheen de invloedrijke documentaire Paris is Burning. Deze ontroerende kroniek van de New Yorkse drag-scene in Harlem volgt een groep jonge outsiders die zich uitleeft in de ball culture. Deelname aan de balls betekende voor de straatarme zwarte homo’s en transeksuelen een vlucht uit de realiteit van armoede, discriminatie en verslaving. Een ball was de enige plek waar ook zij konden zijn wie ze wilden zijn en schitteren als supersterren.

En supersterren waren ze, want de documentaire laat ook de opkomst van een nieuw soort dans op de balls zien: Vogue.

White girl Madonna zag de documentaire en deed waar zij het best in is: ze jatte het idee en the rest is history.

Beklijk hier de trailer van Paris is Burning.

Nieuwe generatie

In de documentaire We Are Legend pakken filmmakers Adam Reign en Etienne Truchot de draad zo’n 25 jaar later op. De meeste sterren uit Paris is Burning zijn overleden, maar gelukkig is er een nieuwe generatie opgestaan waardoor de ball culture springlevend is.

De film is nog niet af, laat staan dat er een release-datum bekend is. Maar dát de film uitkomt en een groot succes gaat worden staat eigenlijk al vast.

Hier alvast een voorproefje.

Link: LINDA. magazine

 

bloot voor het goede doel

Meer dan tweehonderd gespierde gay Broadway hunks tonen eind deze maand vol trots wat ze in huis hebben.  

Verwacht geen Chippendale-achtige toestanden. Sinds 1992 staat Broadway Bares namelijk garant voor een avondvullende burlesqueshow vol spectaculaire decors, fantastische kostuums, een perfecte choreografie en natuurlijk de mooiste – veelal gay – Broadway artiesten (dansers, zangers, acteurs) die tijdens een overweldigend optreden helemaal naakt gaan, to the bare.

Performers
Geen enge machomannetjes die op opzwepende muziek hun kleren uitrukken, maar performers uit de homogemeenschap die liefdevol en met een knipoog graag laten zien waarmee zij zoal gezegend zijn.

Voor het goede doel
Broadway Bare is een burlesque show fundraiser. Alle inkomsten gaan naar het goede doel. Onderzoek naar en voorlichting over aids in dit geval. De shows (vaak gesponsord door grote bedrijven als The New York Times, United Airlines, M.A.C.) haalden sinds 1992 al meer dan 9,8 miljoen dollar op.

Goudlokje rimmen
De befaamde burlesqueshows zijn niet gespeend van humor en camp. Het is Walt Disney on LSD meets Beyoncé dreaming of gay soft porn. Ieder jaar heeft een ander thema en dat was vorig jaar ‘sprookjes’ onder de titel (hoe kan het ook anders) Happy Endings – deze show haalde trouwens het recordbedrag van $1,250,000 op.

Kijk hier maar eens hoe boze bears de gulzige Goudlokje voor straf van al zijn kleren ontdoen. Oh, en vervolgens rimmen… (stond dat ook in het origineel van Hans Christian Andersen?)

America the beautiful

Op 23 juni zullen meer dan 200 performers in de New Yorkse Roseland Ballroom hun eigen vleselijke versie geven van stars and stripes geven tijdens Broadway Bares 23: The United Strips of America.

Kijk hier voor een voorproefje en bestel hier je kaarten.

 

Link: LINDA. magazine

 

jean boullet

Expositie beroemde gay kunstenaar in Parijs.

Afgelopen mei vond bij galerie Au Bonheur du Jour de opening plaats van de tentoonstelling Jean Boullet: Passion et Subversion. Hier kun je tot 20 juli genieten van een expositie vol homo-erotische schilderingen, tekeningen en boeken van de Franse kunstenaar Jean Boullet.

Leren pak

Boullet (1921-1970) was zijn tijd ver vooruit. Hij wordt omschreven als een rebels genie met een buitengewone persoonlijkheid met een voorkeur voor alles wat abnormaal en niet in hokjes te plaatsen is. Lang voordat dit enigszins geaccepteerd werd, ging Boullet gekleed in een compleet leren pak. Zijn lichaam zat onder de tatoeages. Hij stak zijn homoseksualiteit niet bepaald onder stoelen en banden. Ook niet zijn voorliefde voor minnaars met anatomische eigenaardigheden.

Uitverkocht

Zijn eerste tekeningenboek Tapis Volants (1945) was een groot succes, maar kreeg ook bijtende recensies wegens de lichtelijke homo-erotische tekeningen. In 1951 publiceert Boullet Les Beaux Gars, een hymne aan de mannelijke schoonheid, dat nog een stuk explicieter is. Het boek zorgt voor een rel (en is meteen uitverkocht).

Schandaal-kunstenaar

Wanneer een paar jaar later het homo-erotische Antinous verschijnt, is Boullets reputatie als genie én schandaalkunstenaar voorgoed gevestigd. De beroemde Bibliothécaire Gay beschouwt Antinous ‘als één van de allermooiste werken van Jean Boullet. Het boek begint met pagina’s vol citaten over jongensliefde voornamelijk Grieken, maar ook Rousseau, Sade en Japanse en Arabische auteurs. Antinous is een verzameling tekeningen over de glorie van mannelijke schoonheid, jonge mannen vooral van de soort straatgozer of bad guy.’

Boullet werd de held van de Parijs underground en raakte bevriend met grootheden als Édith Piaf, Juliette Gréco, Jacques Chazot, Sacha Guitry en Michel Laclos. Jean Cocteau was zijn mentor.

Eind jaren 60 vertrekt Boullet naar Algarije op zoek naar nieuwe seksuele en artistieke experimenten met jonge jongens. Daar stierf hij plotseling, vrij onverwacht en mysterieus onder een boom. Moord, zelfmoord of een uit de hand gelopen seksspelletje? We zullen het nooit weten.

Jean Boullet: Passion et Subversion loopt tot 20 juli 2013. Het gelijknamige boek (320 pagina’s en 323 illustraties) bevat een voorwoord en teksten door Denis Chollet verscheen in een beperkte oplage van 800 exemplaren.

Jean Boullet te zien in Parijs

 

 

 

 

 

 

 

Link: LINDA. magazine

 

babs en jason

Homo-icoon Barbra Streisand bezoekt deze week Nederland. Mét zoonlief Jason.

Toen midden jaren tachtig in de media geruchten opdoken dat zoonlief Jason Gould gay zou zijn, was Streisand de eerste die deze de kop indrukte. Een dom gebaar, niet alleen naar haar zoon, maar ook naar haar vele gay fans.

Eieren voor haar geld
Toen Gould een paar jaar later daadwerkelijk uit de kast kwam, kon moederlief er niet meer omheen en besloot ze eieren voor haar geld te kiezen.

A wonderful son
In een interview in homoblad The Advocate verklaarde zij:

I would never wish for my son to be anything but what he is. He is bright, kind, sensitive, caring, and a very conscientious and good person. He is a very gifted actor and filmmaker. What more could a parent ask for in their child? I have been truly blessed. Most parents feel that their child is particularly special, and I am no different. I have a wonderful son. My only wish for my son, Jason, is that he continues to experience a rich life of love, happiness, joy, and fulfillment, both creatively and personally.

Huwelijk
In het interview gaf zij meteen haar steun voor het homohuwelijk:

Nobody on this earth has the right to tell anyone that their love for another human being is morally wrong. I will never forget how it made me shudder to hear Pat Buchanan say that he stood “with George [H.W.] Bush against the immoral idea that gay and lesbian couples should have the same standing in law as married men and women.” Who is Pat Buchanan to pronounce anyone’s love invalid? How can he deny the profound love felt by one human being for another? 

Beste vrienden
Na deze publiekelijke steunbetuiging was de band tussen moeder en zoon weer zoals vanouds (sommige fans daarentegen zouden Streisand aanvankelijke ontkenning nooit vergeven). Babs is een echte joodse moeder en de twee staan in Hollywood bekend als onafscheidelijk.

Zingen met zoon
Tijdens haar tournee zal Streisand ook met Jason (acteur, regisseur, schrijver, producent en af en toe zanger) een duet zingen. De aantrekkelijke 46-jarige Jason is single.

 Link: LINDA. magazine

 

 

bowie by blush

Deze zomer presenteert Blush de theatershow Bowie op de Parade.

Blush zijn drie jonge, ambitieuze performers. In hun voorstelling Bowie laten zij zich inspireren door één van de iconen uit de hedendaagse muziek: David Bowie, een avant-gardist die qua looks en stijl zijn tijd ver vooruit is.

David Bowie

Paul Boereboom, Bobby Snijder en Boris Schreurs willen met Bowie laten zien dat je kúnt zijn wat en wie je wíl zijn: man, vrouw, en alles daar tussen in. David Bowie creëerde zijn eigen identiteit meerdere malen, maar hielp die ook weer net zo makkelijk om zeep.

Bowie is verrassend, magisch, eigenzinnig én androgyn. Dans, theater, muziek, rook, spiegels en uitbundige kostuums. Londen, Los Angeles en Berlijn. Drugs en alterego’s.

Spieren en hoge hakken, the best of both worlds.

Bekijk hier de fantastische website van Blush (gemaakt door Erwin Olaf):

De Parade

Op geheel eigen wijze brengt Blush met Bowie een vette portie queer glamrock deze zomer naar de Parade:

Den Haag 12 t/m 14 juli

Utrecht 31 juli t/m 4 augustus

Amsterdam 17 t/m 20 augustus

Crowdfunding

Maar Bowie gaat niet door zonder de financiële hulp van het publiek. Bekijk de oproep op Videocom (crowdfunding voor de artistieke sector) en help de jongens hun droom te realiseren.

Link: LINDA. magazine

 

goodyn green

Deense kunstenares fotografeert naakte ‘mannelijke’ vrouwen en zet erotische conventies op hun kop.

Eigenlijk is naakt in erotische bladen en films nogal voorspelbaar. Het is vooral meer van hetzelfde. Gay erotiek en porno vormen daar geen uitzondering op. Vaak wordt daarin een clichébeeld neergezet met steeds dezelfde poses. Je kent het wel: de guitige jock, de bear naakt, harig en knuffelbaar, de witte sokken, de geruite houthakkersoverhemden, dezelfde poses, dezelfde blikken.

Poses seen in gay magazines

De in Berlijn woonachtige Deense kunstenares Goodyn Green besloot met deze conventies eens flink aan de haal te gaan.

Voor haar nieuwste tentoonstelling The Catalog maakte zij – in samenwerking met Bend Over Magazine – een serie naaktfoto’s van (mannelijke of androgyne) lesbo’s, geïnspireerd op beelden en poses uit gay porno en erotiek.

Een jonge gay blogger schrijft:

‘Most gay magazines show such a cliché boring gay male ideal, it’s refreshing to see someone fuck with it. Looking through the images fort his new art show I got somewhat excited, it made me even question my sexuality. I guess if art can make you question anything then it’s doing something right.’

Nog steeds even spannend

Met dit project wil Green onderzoeken waarom bepaalde beelden geil worden gevonden. Aan welke voorwaarden moeten die voldoen? En in het geval van gay porno: wat gebeurt er wanneer vrouwen, die er uit zien als een man of jongen, deze poses aannemen? Vinden homomannen die lichamen dan nog steeds even spannend? Zijn ze dan ‘even hetero’? Of zijn het allemaal maar hokjes?

The Catalog is te zien in The Strange Loop Gallery and Bureau of General Services – Queer Division, 27 Orchard Street, New York (SoHo).Open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

 

 

 

 

 

mannen met baarden

Wat worden wij toch blij van een lekkere baard.

Ze zijn al een paar jaar hot, maar we worden er nog steeds intens gelukkig van. Mannen met baarden veroveren de media en het straatbeeld. George, Brad, Jude en natúúrlijk Tony Ward hebben er een en eigenlijk zo’n beetje de hele gay scene. Vooral in steden als Berlijn, Tel Aviv en New York.

De altijd wat nietszeggende gay pornoster James Jamesson heeft sinds kort een knalrode 20 centimeter-lange baard en is opeens razend populair. Het sensuele beard rubbing lijkt een nieuw genre voorspel.

Razenpopulair

Wil je een beetje meetellen dan heb je een baard. En iedereen lijkt óm: hetero’s, homo’s, mannen, vrouwen. Wat is dat toch? Waarom vinden we mannen baarden toch zo lekker?

Beard Pornography

Niemand schijnt het te weten. Hebben we in tijden van crisis misschien behoefte aan vertrouwde beelden en ruilen we daarom onze eyeliner in voor een degelijke vaderlijke baard? Wie weet.

Google mannen met baarden en je vindt ontelbare sites vol foto’s. Deze vinden wij het meest mooie en spannend.

Gek genoeg niet door een kunstzinnige nicht uit Berlijn gemaakt, maar door een negentienjarig meisje. Uit Williamsburg, dat dan weer wel.

Link: LINDA. magazine

 

sven ratzke

Niemand minder dan Sven Ratzke brengt Hedwig and the Angry Inch opnieuw op de planken. Nú in Berlijn, volgend jaar in Nederland.

De Duits-Nederlandse performer Sven Ratzke is momenteel the coolest kid in town.

Gender bender

Zijn shows worden omschreven als een mix van modern vaudeville, Weimar-cabaret en chanson. In zijn voorstellingen vol drag speelt Ratzke voortdurend met seksuele identiteit en zet hij de concepten van mannelijkheid en vrouwelijkheid op hun kop. In deze ‘gender bender extravaganza’s’ schittert Ratzke zowel als femme fatale als stoere man en ook heel vaak als iemand die niet in een hokje past. Voor Ratzke zijn er geen scheidslijnen en zijn identiteiten vloeibaar en (in elkaar) veranderbaar.

Roll drag queen

Hedwig and the Angry Inch was een Off-Broadway musical die in 2001 door John Cameron Mitchell werd verfilmd (je weet wel van culthit Shortbus). De film vertelt het verhaal van Hedwig, een rock ‘n roll drag queen die over de Berlijnse muur springt om het te gaan maken in de VS.

Berlijn

Na een decennium moest de show maar weer eens opgevoerd worden en wat is een betere premièreplek hiervoor dan Berlijn? En wie anders dan Sven Ratzke is geschikt om Hedwig te vertolken? Afgelopen week ging de rock musical in Berlijn in première en Ratzke werd de hemel in geprezen. Volgend jaar komt de show naar Nederland.

Chiwawa’s

Kan je niet tot volgend jaar wachten? In november staat Ratzke in Nederland op de planken met de show Diva Diva’s. Hierin brengt hij songs van de grote diva’s van de jaren zestig tot leven. Dusty, Judy, Eartha, Nina, Shirley, Marlene en Juliette dus. Ratzke voorziet hun songs van een nieuwe, muzikale gloed, samen met zijn geniale jazzpianist en arrangeur Charly Zastrau. Naast muziek zal ook de waanzin, de chiwawa’s, diamanten, seks enbedrog de revu passeren. Bestel hier je kaarten.

Link: LINDA. magazine