Bio

Gideon

Gideon Querido van Frank schrijft. Want de pen is scherper dan het zwaard en het woord is zachter dan zijde.

In de loop der jaren heeft Gideon over een heleboel onderwerpen geschreven, waaronder film, mode, cultuur en reizen. Een van de mooiste dingen vindt hij om hierover met mensen te praten. Zo interviewde hij op een bar koude morgen in Brooklyn toneelschrijver Tony Kusner over zijn beroemde Angels in America (Vrij Nederland), discussieerde hij in Cannes met regisseur François Ozon over camp (De Groene Amsterdammer), ondervroeg hij in Greenwich Village schrijver Michael Cunningham over zijn The Hours (sQueeze) en besprak hij terug in Nederland met dichter des Vaderlands Gerrit Komrij de noodzaak van truttigheid (sQueeze).

Geboren in Tel Aviv, opgegroeid in Nederland, maar in zijn hart voor altijd een New Yorker, voelt hij zich het beste wanneer hij reist – steevast met notitieblok en camera in de aanslag.

Het is daarom geen toeval dat zijn reisverhalen, bomvol inside information, over meer gaan dan louter de plek waar hij zich begeeft. In deze verhalen die zich afspelen in de mondaine centra van de wereld én in vergeten achterafsteegjes, staan de mens en wat hem beweegt op de voorgrond. Deze plekken vormen een spiegel van de ziel van de bevolking.

Scherp, maar nooit zonder humor, beschrijft hij waarom undergroundfeesten van onmisbaar belang zijn voor Berlijners en hun gevoel van identiteit, wat het metrostelsel van Istanbul je kan leren over de ware aard van de Turkse man, waarom hip uitgaan in Tel Aviv alles met Scud-raketten heeft te maken en wat de échte reden is dat New Yorkers pretenderen nooit (alleen) te slapen.

Als rasechte nomade is hij altijd op zoek naar nieuwe plekken en nieuwe verhalen. Het beschrijven hiervan is voor hem net zo belangrijk als ademhalen. Of een goede Chambord Raspberry Martini drinken. Wil je weten waar je die in Milaan het beste kan bestellen, mail hem dan. Ook wanneer je meer vragen hebt over zijn werk.

gideon@gideonquerido.com
+31648359813
LinkedIn